Slide background

24/7 service

Bouma Riool Service

Bel snel

Heeft u stankoverlast?

Heeft u last van stankoverlast? Bouma Riool Service maakt gebruik van ook detectie-apparatuur die kieren in uw rioolstelsel kan opsporen. Daarna geven wij advies en kijken naar de mogelijkheden die voor uw situatie het beste zijn.

WC verstopping komt vaak voor

Een verstopt toilet is een veel voorkomende zaak bij particulieren en bedrijven. Vaak zijn wc-blokjes, vochtige doekjes of teveel wc-papier de boosdoeners en zorgen voor veel ongemak in het huishouden of bedrijf. We geven de klant altijd de beste oplossing voor het probleem en maken vaak gebruik van het doorspelen van de riolering of cameratechnieken.

Een verstopping in de keuken?

Een verstopping in de keuken komt vaak voor in huishoudens en komt vaak door de kleine diameter van de afvoer. Hier blijven vaak resten van eten inzitten en zorgen voor een verstopping. Ook wordt de afvoer van de keuken dagelijks gebruik en verstopt dan sneller.

In nieuwe keukens zit vaak ook nog een vaatwasser die ook nog eens resten en water loost in dezelfde leiding als de gootsteen. De meeste verstoppingen vinden dan ook plaats na de zwanenhals in het gedeelte van de liggende leiding.

Hier is tegenwoordig een oplossing voor door het gebruik van een veer in de leiding. Deze veer schud de restanten op richting het hoofdriool samen met water en zorgt voor een schonen leiding. Het is ook mogelijk dat er een constructie fout is in de keukenafvoer. We gaan daarom ook altijd eerst te werken met onze hogedrukspuit voordat we overgaan op het installeren van nieuwe leidingen.

Een verstopping in de badkamer?

Een verstopping van een douche putje is een verstopping die we vaak tegenkomen. Dat wordt veelal veroorzaakt door lichaamsvetten en lichaamshaar. Het ontstoppen van dit soort verstoppingen is daarom ook redelijk gemakkelijk en wordt door middel van vacuüm weggezogen.

Voor dit soort verstoppingen zijn er helaas geen hulpmiddelen of technieken die dit soort verstoppingen kunnen voorkomen, ook al komen ze regelmatig voor.

Regenpijp en hemelwaterafvoer verstoppingen

Het verstopt raken van een regenpijp komt veelal door bladeren en ander afval uit de natuur. Dit voorkomen wij door het installeren van een bladvanger en het reinigen van de regenpijp.

Uw riolering verstopt?

Een verstopt riool kan voor uw hele huishouden een probleem vormen. Het kan stank veroorzaken maar ook de afvoer van water en sanitair stil leggen. Riool verstoppingen nemen wij dan ook erg serieus en wij proberen u altijd voorrang te verlenen zolang onze agenda dat toelaat.

Door middel van camera inspectie kunnen wij schade of lekkages ontdekken en ontstoppen of reinigen waar nodig. Is er sprake van schade of een breuk. Dan geven we u advies en stellen u een aantal opties voor.

Deelrenovatie of een riolering aan laten leggen

Als een riool of leiding niet meer gerepareerd kan worden zit er nog maar één ding op. Het vervangen van de riolering of leiding. Ook dat is een dienst die wij u kunnen leveren. Wij nemen ter plaatse de wensen op en bieden u advies en een offerte aan. In sommige gevallen kunnen wij de reparatie dan ook ad hoc uitvoeren.

Preventie of zelf repareren

Verstoppingen kunnen het beste worden voorkomen door het zelf plaatsen van zeefjes en afvoerputjes. Ook is het van belang dat u borden die u in de vaatwasser zet eerst afspoelt alvorens u deze in de vaatwasser plaatst.

Vaak zit er een zwanenhals aan de afvoer om stank te voorkomen. Deze zit dikwijls verstopt en dit kunt u zelf gemakkelijk controleren door deze los te draaien. Let wel op dat u eerst een emmer onder de zwanenhals zet voordat u deze los schroeft. Ook het gebruik van een ontstopper kan nog wel eens helpen, bij bijvoorbeeld in verstopping in de toilet.