Slide background

24/7 service

Bouma Riool Service

Bel snel

Afvoer of riool ontstoppen?

Het kan best zijn dat uw afvoer verstopt is en het water niet goed meer weg loopt. Dat kan in de afvoer zitten maar ook in de riolering. In een gemiddeld huishouden wordt er namelijk jaarlijks zo’n 150.000 liter afvalwater gemaakt. Dit afvalwater komt uit alle voorzieningen in een huishouden en wordt allemaal vervoerd door het riool.

Het komt daardoor ook veel voor dat er wel eens een verstopping ontstaat door dit vele gebruik. Als u last heeft van een verstopping is vaak het gebruik van de huiselijke voorzieningen niet meer mogelijk. We spreken van over de keuken, douche en toilet. Er zit dan nog maar één ding op en dat is de afvoer of het riool ontstoppen.

Wat verstaan we onder een rioolverstopping?

Een verstopping in het riool of een afvoer is een blokkade in een leiding van uw huishouden. Alle voorzieningen die in het huis zijn aangesloten op water zijn allemaal aangesloten op de riolering door middel van leidingen.

Het kan dan voorkomen en zeker bij oude riolering systemen dat er wel eens een blokkade ontstaat. Dit komt door bijvoorbeeld vet resten, voedselresten, maar ook door het verzakken en scheuren van leidingen. Ook komen we nog wel eens verkeerd aangesloten leidingen tegen die voor een verstopping zorgen. Ontstoppen is dus erg belangrijk en zorgt ervoor dat u weer snel gebruik kunt maken van de voorzieningen in uw woning.

Zelf met de ontstopper aan de slag?

Zelf proberen is iets wat men vaak als eerste probeert. Vaak wordt er een middel in de afvoer gegoten, wat vaak de oplossing biedt voor de verstopping. Het nadeel is wel dat vaak de leidingen worden aangetast en dit op den duur voor schade aan de leiding kan zorgen.

Het gebruik van een ontstopper biedt dan ook een betere oplossing en voorkomt schade. Alleen als de verstopping redelijk diep zit helpt een ontstopper aak niet en zal de verstopping in takt blijven.

Schakel Bouma Riool Service in voor uw ontstoppingen

Als u het zelf niet aandurft of de verstopping erg diep zit dan kunt u het beste onze specialisten ernaar laten kijken. Het probleem wordt dan goed aangepakt en opgelost. Het is vaak verstandig om zelf niet teveel uit te proberen om zo schade te voorkomen.

Bouma Riool Service heeft al jarenlange ervaring in het ontstoppen van riolering en maken gebruik van de nieuwste en beste technieken om zo tot het beste resultaat te komen. Bel ons snel op: 020 260 24 60 of neem contact met ons op via het contact-formulier.